Jordbundet – en rejse rundt i dansk landbrug

Jordbundet – en rejse rundt i dansk landbrug

Projektinfo:

Hjælpefonden Journalistgården har bevilliget 5000 kroner til journalist Rasmus Dalland, hvilket har bidraget til udgivelsen af bogen »Jordbundet – en rejse rundt i dansk landbrug, udgivet på Forlaget Gyldendal i august 2023.

Klimakrisen banker på døren, og afstanden mellem land og by vokser. Debatten om landbrugets fremtid er intens, og meningerne er mange og delte. Men ved vi egentlig, hvad vi taler om?

Med udgangspunkt i den sidste bonde fra sin egen slægt rejser Rasmus Hage Dalland rundt til forskellige typer landbrug og tegner et billede af, hvordan landmændene selv opfatter de udfordringer og løsninger, forvaltningen af jorden byder dem.

Dyrkningen af jorden er fjernere for flere danskere end nogensinde før, men landbruget har stadig dybe rødder i vores spisevaner, landskaber og slægtshistorier, og bevægelser på landet har formet vores politiske system, identitet og naturforståelse. Så hvordan vil de kommende bevægelser i landbruget forandre os?

Jordbundet er en rejsefortælling, der undersøger, hvor landbruget står lige nu – på tærsklen til store forandringer.

- Jeg har haft meget rejseaktivitet forbundet med min research til bogen, der tager udgangspunkt i besøg hos danske landmænd og kvinder i hele landet, siger Rasmus Dalland, og tilføjer, at støtten har bidraget til vigtige rejser rundt på gårdene for at få en forståelse af, hvad landmændene gør, og hvad de selv tænker om deres erhverv i lyset af den grønne omstilling.

  • Modtager: Journalist Rasmus Dalland
  • Støttebeløb: 5.000
  • År: 2023