FødevareBanken

FødevareBanken

Projektinfo:

I august 2021 modtog FødevareBanken et legat fra Hjælpefonden Journalistgården til indkøb af T-shirts og kasketter med logo til foreningens frivillige chauffører.

FødevareBanken indsamler friske overskudsfødevarer fra virksomheder i fødevarebranchen og leverer dem videre til organisationer der arbejder med socialt udsatte.

FødevareBanken er en landsdækkende, frivilligbaseret, non-profit forening med afdelinger i København, Kolding og Aarhus.

Siden 2009 har FødevareBanken modtaget frisk overskudsmad fra producenter, landbrug og grossister, der ønsker at lade deres overskudsfødevarer gøre gavn. Disse fødevarer viderefordeles til organisationer, der arbejder for og med socialt udsatte: det kan være anbragte børn og unge, kriseramte mænd og kvinder, hjemløse, stofmisbrugere, sindslidende m.m.

FødevareBanken arbejder professionelt og har et antal fagpersoner ansat for at sikre blandt andet fødevaresikkerheden. Men har også en stor gruppe af frivillige ildsjæle – herunder alle chauffører. 2/3 af frivilliggruppen udgøres af mænd og kvinder over 60 år.

Der er p.t. cirka 250 aktive ældre chauffører (efterlønnere og pensionister) tilknyttet.