Rygende epicenter for TikTok

Rygende epicenter for TikTok

Projektinfo:

Hjælpefonde Journalistgården har tildelt Maise Schrøder et legat på 3000 kroner, som skal anvendes til en rejse til Sydkorea.

Hun vil besøge Soul, som hun oplevere er et kreativt epicenter i rygende udvikling. Korea er banebrydende, når det handler om at skabe ’content’ til navnlig TikTok, og har de seneste år udmærket sig ved at vinde Oscars for blandt andet filmen Parasite, og de har udviklet Netflix’ mest sete serie nogensinde Squid Game.

- Jeg vil blive klogere på, hvorfor sydkoreansk kultur og underholdning har så enorm gennemslagskraft. Hvad er hemmeligheden bag, at vi i vesten streamer det sydkoreanske boyband, BTS mere end der streames både Beyonce og Ed Sheeran? Jeg tror, vi har meget at lære.

Maise Schrøder har søgt ind på Sookmyung Women’s University, som udelukkende er forbeholdt kvinder.
Mens vi i Danmark diskuterer kønskvoter på direktionsgangen og øremærket barsel til mænd, holder sydkoreanerne fat i traditionen for at drive kønsopdelte skoler. Den slags afskaffede Danmark i 1975, fortæller Maise, der er nysgerrig på t finde ud af, hvordan et rendyrket kvinde-universitet fungerer i en progressiv teknologisk højborg.

- Den økonomiske støtte har sikret mig muligheden for at rejse rundt i landet og suge så meget viden og inspiration til mig, inden jeg selv skal producere dokumentarfilm og medieindhold i den obligatoriske erhvervspraktik til sommer 2024. Forhåbentlig får jeg en plads på et produktionsselskab, hvor jeg kan bruge min indsigt og nye færdigheder fra opholdet, siger Maise Schrøder

  • Modtager: Maise Schrøder
  • Støttebeløb: 3.000
  • År: 2023